Slimme reclamemakers hebben ooit rond de tafel gezeten met elkaar om een nieuw merk te bedenken voor een producent van vieze spullen in een potje om de omzet te vergroten. Toen kwam het geweldige Aardappel Anders uit de hoge hoed van deze slimme snelle jongens, gewoon dezelfde bekende oude prutjes in een nieuw potje, aardappeltje erbij en ze waren vernieuwend en spekkoper. Zou het zo ook gegaan zijn bij alle initiatiefnemers van Oosterhout Anders? Zouden er gewoon weer oude idealen, achterhaalde beloftes en niet relevante bekende retoriek in de potjes zitten? Het zal toch niet waar zijn dat de ex-PVDA'ers, D66 en de Heer Oomen niet nieuws te melden hebben maar wel de illusie willen wekken dat je voor vernieuwing en verandering bij hen aan het juiste adres bent? Toegegeven, D66 is de enige reguliere politieke organisatie die zichzelf verstandige hervormingen als doel stelt, maar om nu mee te liften met anderen stelt me van hen teleur.

Als er 1 club origineel en oorspronkelijk is, en vernieuwend qua stijl en toon in Oosterhout, is het Storp.nl, soms scherp op het randje, vaak luis in de pels van de gevestigde orde en het actueel bestuur. Ik ben erg benieuwd wat zij in de toekomst kunnen realiseren binnen het het Oosterhoutse politieke speelveld. Zij maken in ieder geval het meest aanspraak op het begrip Anders! Wie weet ga ik mijn oude dag weer in Oosterhout slijten dus vinger aan de pols is gewenst. Hopen dat jullie Oosterhout niet te veel veranderen want dan beantwoord het niet meer aan mijn romantische beeld en de oude look and feel van mijn geliefde geboorteplaats.

Laten we eerlijk zijn, iedereen prikt inmiddels door loze beloftes en namaak-vernieuwing heen, oude wijn in nieuwe vaten is er genoeg! Ik wilde vandaag www.oosterhoutanders.eu registreren en verkopen aan de hoogste bieder inclusief een te gek guerrilla marketingplan om Oosterhout vanuit de kern te vernieuwen. Vernieuwen en veranderen kan alleen succesvol zijn als je dat vanuit oorspronkelijkheid doet met bezieling. Dus geen gespeelde verontwaardiging, geen linkse lulkoek met rechtse motieven, geen zogenaamd boze schreeuwers aan de deur van ex-partijgenoten, geen zetelklevers die politiek bedrijven uit verveling of een lang gekoesterde egotrip. Ik heb besloten dat niet te doen want want ik geloof niet in de claim Oosterhout Anders, blijvende veranderingen vinden spontaan plaats, die zijn niet te bedenken, niet door reclamemensen en niet door politici!

Met vriendelijke groet,

Ex-Oosterhouter Janek Kostzewa