gem-monumentWe ontvingen een mail met noodkreet van een personeelslid van H19.
Waar uw gemeente verweten wordt nalatig te zijn zijn in achterstallig onderhoud en dergelijke van de gebouwen.
Verbouwingsplannen?

De nalatigheid ligt niet alleen bij de gemeente, deze ligt zeer zeker ook bij de directie van H19. Deze is nogal wat te verwijten hierin. Vele jaren lang gaat hier heel wat subsidie heen, en waaraan word dit besteed?

Het personeel daar ligt het niet aan die zetten zich voor meer dan 100% in altijd al, die gaan vol voor H19 en leveren daar veel voor in zelfs loon in de afgelopen jaren. Op de Stem online kan u uw mening gegeven worden indien u daar behoefte aan mocht hebben.

Beste mensen.

H19 dreigt uit elkaar te vallen. Het college heeft besloten niet mee te gaan in de verbouwingsplannen die nodig zijn om H19 en het andere gebouw, H23, te updaten, toegankelijk te maken voor minder validen en de klimaatbeheersing aan te passen. Waarschijnlijk wil de gemeente ons gaan wegstoppen in schoolgebouwen en wijkcentra waardoor de "smoel" van een kunstenhuis, waar de muziek, dans en andere kunstdisiplines vanaf spatten, zal verdwijnen. Dit is voor een stad als Oosterhout een aderlating!

Het is zo belangrijk dat kinderen van alle leeftijden, kleuren en sociale achtergronden elkaar vinden in de kunst, volwassenen elkaar over de streep trekken om een lang gekoesterde droom te verwezelijken... H19 moet bij elkaar blijven.