Beste Storp.nl,

Vandaag las ik dit artikel in de Stem en na een rondje Oosterhout moest me deze reactie van het hart!

Felicitaties voor deze cijfers voor 2011, dik in de plus nog wel, daar zullen veel collega-gemeenten met jaloezie naar kijken.

Dat er meer geld opgehaald moet gaan worden via reclame-inkomsten is me vandaag als ex-Oosterhouter pas goed opgevallen toen ik een paar afspraken kris kras door het Oosterhoutse afwerkte. Met de auto heb ik de belangrijkste doorvoerwegen en rotondes gehad en het viel me op dat er wel erg veel nieuwe evenementen-borden permanent aan de lantaarnpalen hangen. Op de rotondes stonden 10-tallen lelijke ontsierende bordjes van tuinders, schilders en nog veel meer mensen die gestrikt zijn om de reclamekas te spekken. Wat een verschrikkelijke aanfluiting, geen smaak, niet over nagedacht en ontsierend wat mij betreft. Als reclame- en communicatieman doet het mij zelfs pijn in de ogen en dat zegt wat.

Maar ja de begroting gaat er weer 60.000,-- op vooruit en dan mag je iedere esthetische norm overboord gooien en de leefbaarheid en ruimtelijke kwaliteit verder naar onderen bijstellen. Ook al heb je 5,7 miljoen over op je begroting!

Met vriendelijke groet,

Janek Kostzewa

PS. Hoe denkt mevrouw Bode met een half miljoen resterende reserve in 2015 het onderwijs op peil te houden? Wellicht kan ze de gevels van de huidige schoolgebouwen vol laten hangen met reclame uitingen, de leerkrachten verplichten met gesponsorde kleding rond te lopen en wie weet kan ze voorstellen de auto's te laten beletteren van B & W en die van alle gemeentelijke ambtenaren. Volgens een snelle berekening kan ze dan weer een ton of 5 bijschrijven op het onderwijsbudget. ( Dit was een gratis advies ! )