De politie heeft maandagmorgen 9 juni 2008 twee verdachten gearresteerd in het onderzoek naar de aangetroffen dode baby in Oosterhout. Het gaat om twee inwoners van Oosterhout, een man van 33 jaar en een vrouw van 31 jaar. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de baby.

UPDATE: De recherche is in de Wintervlinderhof bezig met een sporenonderzoek. Bewoners is op het hart gedrukt om niet met omstanders te praten. Zo wordt het onderzoek niet geschaad. De politie geeft tot heden geen verdere informatie.

 

Update 2: De tweede woning waar sprake van was staat in de Verweijstraat in Oosterheide. Daar woonde het gezin wat verdacht wordt alvorens naar de Wintervlinderhof te verhuizen. Dat zou na de vondst van de baby geweest zijn. Een van de echtgenoten is aangehouden in de woning in de Wintervlinderhof en de ander op straat. Buurtbewoners in Vrachelen 2 hebben gezien dat gisteren omstreeks 08.15 uur een jonge mevrouw ter hoogte van de Max Havelaardreef door de politie werd klemgereden en ondervraagd. Ze mocht echter doorrijden dus het is niet zeker of deze mevrouw een betrokkene was. Ook zouden er kinderen bij het echtpaar gewoond hebben.

 

Update 3 (11-06): De twee verdachten uit Oosterhout, die maandag werden aangehouden in het onderzoek naar de dood van baby Willem van Oosterhout, worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris

 

Update 4 (13-06): Gisteren heeft rechter-commissaris in Breda besloten dat het echtpaar Y nog zeker 2 weken langer vastgehouden kan worden. De kinderen van het echtpaar, zoontje van 4 en dochtertje van 10 jaar oud, zijn bij familie ondergebracht.

Op woensdagmorgen 12 maart 2008 vonden voorbijgangers het stoffelijk overschot van een pasgeboren baby. Het overleden jongetje was achtergelaten in een bosperceel langs het Wilhelminakanaal-Zuid. De burgemeester gaf hem de naam Willem van Oosterhout. Hij kreeg zijn laatste rustplaats op de begraafplaats Leijsenakkers in Oosterhout.

De politie startte meteen na de vondst een uitgebreid strafrechtelijk onderzoek waaronder ook een buurt- en een passantenonderzoek. De opsporingsprogramma's 'Bureau Brabant' en 'Opsporing Verzocht' hebben eveneens aandacht besteed aan de zaak. Recent werden  2.700 flyers huis-aan-huis verspreid bij alle woningen in de woonwijken die grenzen aan de vindplaats van het overleden jongetje.

Door technisch onderzoek en medewerking van het publiek konden beide personen als verdachte worden aangemerkt. De woning van de verdachten en een andere woning, waar zij recent verbleven, worden door rechercheurs onderzocht. Dit kan geruime tijd in beslag nemen. Naar aanleiding van de arrestaties is de politie ook een nieuw buurtonderzoek gestart.

© Jeroen Steenmeijer