Het is de laatste tijd nogal raak met de hoezee-verhalen die uit de richting van WAVA/!GO de maatschappij ingegooid worden. Dan zullen wij wij eerst maar even verwijzen naar de uitspraak van de rechtbank die opgemerkt heeft dat de heer Vonk niet alleen verantwoordelijk is geweest voor zijn wanbeleid. Reden van de opmerking van de rechter was: dat hij de raad van commissarissen mede verantwoordelijk acht voor het wanbeleid die gevoerd is. Kortom, onze wethouders hebben zitten slapen.

Over slagers (CEDRIS) die hun eigen vleeswaren keuren gesproken, het personeel wat uiteindelijk het werk moet doen is minder enthousiast. Arbeidsvoorwaarden worden namelijk structureel afgebroken. Dat geeft aanleiding tot een hoop onrust op de werkvloer waar partijen zoals CDA, VVD en PVV geheel verantwoordelijk voor zijn. Het plan is niet meer dan arme mensen nog armer te maken om de banken te spekken.

Naar aanleiding van onlangs verkregen informatie van medewerkers van !GO blijkt dat afgelopen woensdagmorgen de vakbond is langs geweest om hun leden te informeren. Volgens de werknemers van !GO hebben zij een zeer onprettig verhaal te horen gekregen. Vakbonden willen naar een verbetering van de arbeidsvoorwaarden toe werken terwijl VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) een afwachtende houding aanneemt, en tot heden elk overleg over deze uit de weg gaat. Vrijdag 29 april is de derde ontmoeting tussen werkgevers- en werknemersorganisaties. Als deze wederom mislukt dan is er maar een weg te bewandelen en dat is die van acties. En hoe die eruit zullen zien is nog niet bekend.

Wij hebben de BLG-voorzitter van !GO om een reactie gevraagd. Hij zegt dat onze gegevens wel kloppen maar dat hij daar niet op in gaat. Wordt vervolgd.