We gaan met u de afgelopen raadsvergadering eens doornemen.

We beginnen maar meteen waarvan de normale mens zou denken dat het een heet hangijzer zou zijn. De nota Eerste begrotingswijziging 2012 van de Gemeenschappelijke Regeling WAVA.

Noltee van Groen Brabant zei het treffend. Om het werkvoorzieningschap draaiende te houden hoef je niet gestudeerd te hebben. Als directeur weet je dat alle tekorten toch altijd aangevuld worden. Precies Cees, je hoeft alleen maar wat charisma te hebben en een ander te overtuigen dat je goed bezig bent.

Er was veel gejammer te horen over dat de stukken te laat aangeleverd waren om er nog een visie over te kunnen geven. D66 was er een van. Maar stemde wel voor de nota. GroenLinks waste het college ook even flink de oren over deze.

U heeft ons al eerder vragen zien stellen aan uw college. Normaal gesproken krijgen we dan een berichtje terug dat de vragen ontvangen zijn en binnen zoveel tijd beantwoord zullen worden. De vragen die SP gesteld had werden voor 2 uur voor aanvang vergadering op de valreep beantwoord.

De SP-vragen zijn in de behandeling bij de opper-Meeëter kaokelpresident van uw Storphuis.Dat zegt al genoeg. Het is een beproefde misselijke politieke tactiek om mensen die hun controlerende functie willen uitoefenen buitenspel te zetten.

Hoewel de bijdrage van de SP goed te noemen is kwam het de socialistische partij op een scheldkanonnade van Gemeentebelangen te staan. Kastelijns heeft ogenschijnlijk helemaal niets met de minder bedeelde en kan alleen maar als een vies viswijf tekeer gaan als het niet in zijn belangen is. Ondersteund door partijgenoot Ad Jespers die voor een stichting werkt die het volgende uitdraagt:

Heeft u een kind met een verstandelijke beperking? Of zorgt u voor iemand met een verstandelijke beperking? Dan weet u hoe belangrijk goede zorg voor hen is. Zorg die verder reikt dan het invullen van de dagelijkse levensbehoefte. Iedereen verdient een waardevol leven. Met aandacht voor en ondersteuning bij persoonlijke behoeften en mogelijkheden én ontplooiing van talenten. Wij staan voor deze zorg. Wij heten u van harte welkom!

Tel daarbij de uitspraak van wethouder Janse (Gemeentebelangen) op dat de bonus voor het regulier personeel van het werkvoorzieningschap een CAO-kwestie is. Geheel conform de verwachtingen. Het is en blijft dus Vonkiaans, en dat baart grote zorgen.

De Hoogh had wel zijn huiswerk gedaan maar vergat aan Gemeentebelangen te vragen hoe zij de € 5000 subsidie per SW`er die in mindering gebracht gaat worden op gaan vangen? Antwoordt daar dan eens een keer op EigenGemeentebelangen!

U ziet dat we niets te zeggen hebben over de bijdrage van de PvdA. Net nu Job opgestapt is, en de partij een soort SP-light wil worden om weer dichter bij de mensen te komen, hadden ze hun kans kunnen grijpen. De mensen waarvan ze ooit in een lang verleden gepretendeerd hebben voor op te komen lieten ze wéér in de kou staan.. Ze waren doodstil in uw raadszaal. Doodstil.

Zelfs Hajjami, die Oosterhout Anders juist voor bovenstaande is begonnen, was alleen naar de raadszaal gekomen om bij het stemmen zijn handje op te steken.

Helaas voor al hun stemmers is er alleen beweging in de PvdA te krijgen als er gratis geld voor cultuurvriendjes te verdelen valt.

Hoe men aan 450.000 euri aan kosten voor de bonus komt weten wij niet.
Onze berekening komt uit tussen de 8 ton en 1 miljoen euri.
Mits men alleen de kosten die onze gemeente moet bijdragen verteld heeft.
Het beroemde druppelen maar niet doorpiesen in eigenbelang zullen we maar zeggen.

We hebben het geluid voor u netjes geknipt en in volgorde gezet.

Luister en huiver hoe uw minderbedeelde plaatsgenoten wederom tot een stuk stront gedegradeerd worden: