Cedris, veel verf weinig wol

egbertAfgelopen zaterdag stak Egbert Ligtenberg (CDA) van Cedris in BndeStem de loftrompet over de wet werken naar vermogen. U kent Egbert Ligtenberg (CDA) van Cedris waarschijnlijk beter als de persoon die zegt op te komen voor de belangen van de laagst betaalde.

In BndeStem vertelt Egbert Ligtenberg (CDA) van Cedris het tegenovergestelde van wat we hierboven beschreven hebben. Niets opkomen voor de belangen van de laagst betaalde, juist promoten dat ook onze gemeente de klus wet Werken naar Vermogen moet gaan klaren. Daarbij opgemerkt dat onze gemeente ook voor de nodige financiële middelen moet opdraaien. Maar heeft ons Storp wel die financiële ruimte? Nee dus. Inmiddels hebben wij als Storp uitgezocht dat het ambtenaren-CAO zegt dat er 2% salarisverhoging, met terugwerkende kracht tot januari 2012, bewerkstelligd wordt. Als nagerecht wordt er een eenmalige uitkering van 400 euro uitgekeerd in augustus. Daar het hogere personeel van !GO aan dit CAO verbonden is, krijgen de hogere heren zoals Egbert (CDA) van Cedris ook deze giften.

Daarom is het wel heel makkelijk roepen van Egbert (CDA) van Cedris om de verantwoording bij de gemeente weg te leggen. Als duoraadslid (CDA) van gemeente Papendrecht moet Egbert (CDA) van Cedris toch donders goed weten dat je van een kale kip niet kan plukken. We hebben gezocht, maar tot heden hebben in de begroting van de gemeente geen toelichting of ruimte beschreven gezien waar dit heerlijk nagerechtje begroot is.

Door verantwoording bij de gemeente weg te willen leggen probeert Egbert (CDA) van Cedris het zo te regelen dat hij met zijn hoger personeel alleen maar de lusten heeft en niet de lasten. Meer kunnen wij er niet van bakken.

Tevens staat zijn reactie als bestuurslid van Cedris haaks op de uitspraak van de voorzitter van Cedris afgelopen maart op het CDA-feesie bij !GO ,waar geen politiek bedreven mag worden, maar allee. De voorzitter van CEDRIS heeft op bewust CDA-feesie van Egbert (CDA) van Cedris de uitspraak gedaan dat Cedris op dit moment niets voor de SW-organisatie kan betekenen. Hoe weten wij dat? We waren immers zelf te gast op het CDA-feesie van Egbert (CDA) van Cedris.

Ook het bericht dat Vonk 450.000 terug moet betalen bracht grote vreugde bij Egbert Ligtenberg (CDA) van Cedris teweeg. Uw raad praat graag over peanuts. Nou € 450.000 euro is peanuts, vergeleken bij de 9,5 miljoen die wij burgers nog steeds missen. Ook is in de ogen van vele burgers de kwestie Vonk nog niet afgelopen. Er loopt op het Slotjesveld nog steeds een gevluchte wethouder rond. En over de commissarissen maar niet te spreken.

Al bij al, gezien ook onze eerder vragen, eten ze er op de mensen na waar het om gaat goed van daar aan de Wilhelminakanaal Noord.

BONUS:
Een  eentweetje tussen Storp en uw wethouder op Twitter

Inloggen