Mei jongstleden plaatste een inwoner van Oosterhout zijn vuilniszak op straat en kreeg hiervoor een bon van handhaving omdat die vonden dat het te vroeg was, alwaar deze het niet mee eens was.Naar aanleiding van dit voorval nam hoofd handhaving Henk Jansen contact op met de werkgever van deze inwoner de Diamantgroep.
Hij vroeg de werkgever of deze zijn werknemer ter orde wilde roepen omdat deze onrust zou veroorzaken in de wijk waar hij woont, en dat handhaving hem niet de baas kon. Door dit aan de werkgever te vermelden is de werknemer ontslagen bij de Diamantgroep. Zijn baan verloren en Henk Jansen heeft ook het imago van deze zwaar beschadigd hierdoor. Dit behoort niet tot de taak van een hoofd handhaving, dit lijkt meer op bewust iemand proberen te beschadigen.

Jansen staat bekend om zijn manier van doen, al vaker was hij betrokken bij dubieuze gevallen tijdens zijn werkzaamheden voor de gemeente Oosterhout. Ooit weggepromoveerd van de gemeentewerf, door voorvalletjes aldaar, naar deze positie. Want ja zo werkt dat bij de gemeente Oosterhout.

Normaliter krijg je ontslag, in Oosterhout niet. Daar krijg je gewoon een beter baantje en mag je lekker blijven zitten.  Het beste voorbeeld daarvan is natuurlijk Oolhorst als ex-voorzitter van de raad van bestuur van de Wava ten tijde van de Vonk affaire.
Met excuus brieven heeft de gemeente getracht dit recht te zetten, alleen het imago is al dusdanig beschadigd dat dat niet meer te herstellen is met een briefje. Toezeggingen in de richting van de inwoner van Oosterhout als: ik zorg wel dat je een baantje binnen de gemeente krijgt want dat kan ik wel regelen.
En dat allemaal om deze maar stil te houden en niet met zijn verhaal naar buiten zou gaan komen?

Waar moet het toch heen met dit soort ambtenaren op de gemeente Oosterhout. Het regent klachten over handhaving in Oosterhout, en het overgrote deel van handhaving zelf klaagt steen en been over hun collega`s, vooral over leidinggevende Henk Jansen en Arno Donkers. Deze namen vallen in de meeste gevallen, men spreekt over walgelijke vent dat zegt al meer dan genoeg.

Handhaving in Oosterhout, al vanaf de start ervan een zwaar punt van discussie.