GangmaokersHet is bijna zover. Aanstaande zondag 20 januari krijgt het Brabantse Oosterhout een voorproefje van Carnaval 2013. De 28e editie Kaaise Dweildag brengt de bekendste en meest verliefde amuse voor haar tijd als Kaaiendonk: De ultieme Carnavalsopwarmer. 36 Dweilbands zijn ingeschreven en zijn er 19 deelnemende horecazaken waar de bands optreden en aanvullende horecazaken in het centrum die de Dweildag een warm hart toedragen.

Om 12:30 uur begint het voorprogramma in Cantina Y Tapas met op podium de winnaar van ‘Dweilcup 2012’ de Nachthoorns uit Hoorn. Daarna verschijnt de winnaar van de ‘Jan Melis Publieksprijs 2012’, Jonk Geweldj uit Heythuysen. Om 13.11 uur wordt het startsein gegeven voor het Defilé vanuit Cantina naar de Markt. Deze vindt dan plaats met als aanvoering Miss Kaaise Dweildag en de Nachthoorns, en met alle bands. Op de Markt zal een waar muziekspektakel losbarsten. Na het gezamenlijk spelen van de ‘Seterse Hei’, zal om 13:41 uur het startsein "Kaaise Dweildag 2013" worden gegeven vanaf het podium op de Markt met de Nachthoorns.
Route Defilé: Cantina Y Tapas – Mathildastraat – Leijsenhoek – Markt

Bands komen weer overal vandaan. Om enkele plaatsen te noemen zijn: Haarlem, Hoorn, Rotterdam, Dordrecht, Heythuysen, Rosmalen, Uden, Eindhoven, Waalre, Gerwen, Ammerzoden, Tilburg, Dongen en natuurlijk uit ons Oosterhout. Tussen de deelnemers zitten ook: de Nachthoorns en Jonk Geweldj. Zij zullen ’s middags hun prijs verdedigen. Voor de kleintjes is het gratis schminken in café de Pub. Een deel van de Leijsenhoek zal afgesloten zijn voor alle verkeer. In de cafés zijn de optredens van 14.00 uur tot 18.15 uur, met om 18.30 uur de prijsuitreiking in Cantina Y Tapas. Met in bijzijn van Ontzettend Hoogheid ‘Prins Mienus XII’ met Groot gevolg. De vertrouwde deelnemende zaken en tevens sponsoren zijn: Salerno Bar, Oud Brabant, de Kloek, Ongewoon, d’Apotheek, Fever, de Beurs, Binnen, de Pub, The Big Apple, Pandora, Stammineeke, Club Zweet Boeren & Babes, de Stapmolen, Malledieven, D’n Ondeugd, hotel ’t Zonneke en Cantina Y Tapas met daarnaast ook de Tent. Dweilen is zwaar werk en zou je ter versterking trek krijgen in een heerlijk tussendoortje, of na het Dweilen willen eten, dan kunt je terecht bij Nieuw Oosterhout, Irodion, La Grotta, de Verbeelding, de Heerlijckheid, Broeder Beer, D’n Bal en cafetaria het Bosje (beiden Bakkerstraat), Akropolis, rest. Bling, Bistro Merlijn, Five Stars Casino, Delicious, Sihzo, Loempia.NL en Nieuwe Brabander op de Markt, Rippi’s Hotdogkar bij Cantina Y Tapas.

Voor de loterij die wij jaarlijks houden tijdens de Dweildag, à € 1,- per lot, zijn mooie prijzen beschikbaar gesteld. Prijzen komen van: Arendsnest, Bakkerij Eduard Sandig, Bakker Vromans, Bakker Vonk en Asmus, BCC Meubelboulevard, Gall & Gall-Schapendries, Theater de Bussel, Thermen Reykjavik, Gerard Braat, Harry van Aperloo Fotografie, Laenen Muziekshop, Intertoys, Oosterhoutse Feestwinkel, Multivlaai Oosterhout, Restaurant Paradijs, Gasterij de Seterse Hoeve, Shape and Colours, Marskramer Arkendonk, Groenrijk van Leijsen, Frans Jansen elektro & verlichting, Independent store, Intersport Geerts, Maranda s Koopjes, Plaza t Pleintje, Medusa Kappersbenodigheden, Cosmo Hairstyling, de Goede Gall en Gall-Arkendonk, Oxalis bloemen en Broekhoven 1001 artikelen.

Enkele andere deelnemende bedrijven zijn: Minneboo Dance & Partycenter, Loempia.NL, Party service Vermeulen, Maarten de Bruijn Reclame, Wim van Ginneken, Garagebedrijf Gerard Braat, Boels Verhuur, Gemeente Oosterhout, Veiligheidscentrum Oosterhout, van Wanrooy Transport, Bunkercentrale, Allwww, Willemsen Sport, ORTS en Weekblad Oosterhout. Mede met de hulp van onze vele vrijwilligers, verkeersregelaars en sponsoren zijn wij er in geslaagd om weer een Kaai goed Kaaise Dweildag neer te zetten. Onze dank dan ook aan een ieder.

Voor allerlei info zie www.kaaisedweildag.nl of mail voor info naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij wensen alle deelnemers en publiek veel succes en vooral veel leut met het Dweilen.

De cafés brengen alles in gereedheid en wij zijn er klaar voor.

dweil2013