zondag, februari 01, 2015
  • Registreer

    U wordt nooit door iemand gehoord? Pak dan nu uw kans, registreer en praat mee!Aan u de keuze of u dat doet met uw echte naam of een fictieve naam. Lees meer
  • Adverteren

    Om te adverteren op Storp kunt u contact opnemen met John de Vries.De opbrengsten worden gebruikt voor het in stand houden van deze site. Voorwaarden volgen nog... Lees meer
  • 1
  • 2

STORP.NL

De wakkere krant van Oosterhout e.o.

Wie is/zijn STORP.NL?

Wij ontlenen onze naam aan journalist Emile van Rooij (de azijnpisser van Oosterhout), die deze term een jaar of acht/negen (1998/1999) geleden voor het eerst gebruikte. Ook de burgemeester van Oosterhout (nb), mevrouw Helmi Huijbregts-Schiedon heeft deze term van Emile overgenomen. Ze noemde Oosterhout een STORP.Vrij vertaald: Oosterhout met zijn ruim 53.000 inwoners moet eens gaan kiezen, is het een stad of is het een dorp. Nu is het meer een STORP, een dorp met stadse allures. Het begrip STORP zegt alles over Oosterhout, de Oosterhouters en hun bestuur .....

STORP.NL is een samenwerkingsverband tussen een groep mensen van diverse pluimage, een podium voor allen die de mening zijn toegedaan dat het niet goed gaat met onze maatschappij. Overheden, instanties en het bedrijfsleven krijgen steeds meer vrij spel. En dat moet stoppen. Dat moet veranderen. En liefst snel.

Wat wil STORP.NL?

STORP.NL is het beu dat vele (internet-) kranten een bepaalde kleur hebben. Sommige groeperingen worden bijna geheel genegeerd, andere voorgetrokken. Reacties worden wel of niet geplaatst, allemaal onder controle van de redacties van deze (internet-) kranten. IP-nummers kunnen aan derden worden verstrekt in het kader van een strafrechtelijk (voor)onderzoek, staat er vaak ook nog bij.

STORP.NL wil af van dit soort gedoe. STORP.NL wil discussie, strijd, betrokkenheid. Over politiek, maatschappij, welvaart, armoede, religie, media, moraal, enzovoorts enzovoorts. STORP.NL wil mensen wakker maken, en anderen de gelegenheid bieden hetzelfde te doen. Desnoods anoniem.

Wat is de (politieke) kleur van STORP.NL?

STORP.NL is groen, geel, blauw, zwart en rood met witte strepen. Met andere woorden: STORP.NL heeft geen kleur, maar is niet kleurloos. Natuurlijk hebben wij wel een mening, natuurlijk zijn wij sterk tegen bepaalde zaken. Maar wij laten ons daar niet door weerhouden of beperken. Er zijn wat dit betreft ook geen richtlijnen, niet voor STORP.NL als geheel, niet voor de redacteuren afzonderlijk en niet voor de bijdragen van lezers. Want waar het uiteindelijk om gaat is dat iedereen kan schrijven wat er geschreven moet worden, en dat er een discussie over het geschrevene op gang komt. Hoe meer, hoe beter.

Waarom publiceren veel schrijvers op STORP.NL anoniem?

Omdat sommige mensen op sommige posities bij een bepaalde werkgever (bijvoorbeeld), onmogelijk kritische- en of geheimen zaken onder hun eigen naam kunnen plaatsen. Omdat het schoppen tegen heilige huisjes je vaak niet in dank wordt afgenomen. Omdat veel mensen hun ware opinie niet durven te uiten.

Kan ik meewerken aan STORP.NL?

Natuurlijk kan dat, graag zelfs. U kunt uw mening laten horen op onze forums, of zelf een artikel of verhaal schrijven en dit opsturen naar onze redactie. Wij lezen alles, koppelen indien nodig de inhoud met u terug en zijn wars van bedekte termen en censuur. Aarzel niet, schrijf! Hoe meer zielen, hoe meer kritiek. Ook ingezonden brieven zijn van harte welkom.

Hoe kom ik in contact met STORP.nl?

Daar wij geen kantoor houden kunt u voor al uw klachten, brieven etc ons redactioneel mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken.

Site Donatie

U kunt uw donatie overschrijven via:

 Paypal

Inloggen