Lieve StorpHet College wil, al 13 jaar, gaan bouwen op het eiland in de “Zwaaikom”.
De wethouder spreek telkenmale over tenminste 1.000 woningen. Ook wil dezelfde wethouder gaan bouwen,30 woningen,op het terrein van de voormalige school “De Torenschouw” aan de Sterkenburg en dan hebben wij nog de te bouwen woningen in Dorst Aan de westzijde van Dorst komen 17 aaneengesloten patiobungalows. Aan de noordzijde komen in totaal 8 vrijstaande villa's op ruime 'boskavels'. Centraal in het plangebied komen tegen deze grote boskavels nog 6 vrijstaande villa's op ruime kavels en verder vrijstaande en halfvrijstaande woningen. Deze villa’s en woningen vormen samen de overgang tussen het bos,de boskavels en de rijenwoningen aan De Vliert langs het spoor. Aan de oostkant komen vrijstaande woningen als begrenzing met de bestaande woningen aan De Elzent.

De Contreie tussen het Markkanaal en de Weststadweg ongeveer 800 woningen,de van Liedekerkestraat 17 appartementen op een halfverdiepte parkeerkelder,de Molenstraat 9 particuliere vrijstaande halfvrijstaande woningen, Vlindervallei,de Veerseweg 13 vrij en geschakelde bungalows,de bouw van 103 woningen en de gebouwde parkeervoorziening aan bij Oosterheem, Paterserf 109 woningen, Sint Antoniusstraat 46 woningen, Slotjes Midden 960 nieuwe woningen gebouwd worden -/- 600 is plus 360 nieuwe woningen, St.Josephstraat aantal onbekend, Vrachelsedijk aantal onbekend, totaal + 2600 woningen.

Volgens opgave van het CBS wonen er gemiddeld 3.4 mensen in een woning.
De vraag is nu waar haalt Oosterhout die 8.562 nieuwe bewoners vandaan en dit laatste zeker nu het inwoneraantal van Oosterhout terug aan het lopen is of bouwt de gemeente voor een nog te verwachten vluchtelingenstroom uit de ontwikkelingsgebieden?