De werkzaamheden aan de Burg. Elkhuizenlaan gaan in een snel tempo, ze zijn momenteel een grote vijver aan het graven die zal dienen als wateropberggebied bij heftige regenbuien. Deze watermassa sluit aan op de sloot die achter de woningen ligt van de Avondster Jupiter en Sirius. Achter deze sloot is een prachtige losloopgebied voor honden die we kunnen bereiken door naar het einde van de sloot te lopen en dan er omheen. Dit is een hele mooie strook van ongeveer 300 meter lang en twintig meter breed met bomen. Dit is het gedeelte tussen de sloot en het geluidsscherm van de Bovensteweg.Zodra als deze aansluiting gemaakt is kunnen wij niet meer naar de overkant wat we al vijfentwintig jaar doen.

In juni 2009 zijn wij (werkgroep Planetenbuurt) samen met de heer Scheifes toen buurtcoördinator Oosterhout Noord en de heer van Strien van afdeling groen een rondje gaan lopen over het gebied toen we te horen kregen dat er een grote vijver aangesloten werd op de sloot en dat het dan niet meer mogelijk was om hier te komen. Wij hebben toen gelijk voorgesteld om een bruggetje te maken ter hoogte van jupiter en dan zou het probleem opgelost zijn, en dan zouden nog meer mensen geneigd zijn om naar het losloopgebied te lopen. Een paar dagen later kreeg ik van de heer van Strien een telefoontje dat dit niet uitvoerbaar zou zijn omdat het ongeveer 32.000 euro zou kosten. Mijn eerste reactie was dat we geen ophaalbrug hoefde te hebben. De heer van Strien beloofde mij dat ze naar een andere oplossing zouden kijken b.v. bij het viaduct aan de Hoofseweg een trapje tegen het taluud maken en dan een pad maken langs het geluidsscherm en bebossing om zo naar het losloopgebied te gaan. Wij vinden dit een slechte oplossing omdat je met een hond geen trappen mag lopen en als we de Hoofseweg over zouden steken staan we bij de slotbossetoren. (ook geen optie omdat je een mooi gebied vlak voor je hebt liggen)

Inmiddels is het nu november 2010 en hebben we nog niets vernomen van de Gemeente Oosterhout. Wij vinden dat de Gemeente al een fout heeft gemaakt bij het ontwerp van het wateropberggebied om hier geen bruggetje op te nemen in hun plannen. De sloot is hier ongeveer vijf meter breed, dus een brug van 125 cm breed en 600 cm lang zou voor heel veel hondenvrienden een geweldige oplossing zijn. En dan zijn wij dat foutje van de Gemeente weer snel vergeten

Werkgroep Planetenbuurt