(ingezonden brief, namen bekend bij de redactie, onverkort geplaatst) Wie het kleine niet eert ....

Wat is er toch aan de hand met de Oosterhoutse politieke groepering Groen Brabant? De website is al een tijdje op ‘zwart’. Het op de website van de gemeenteraad vernoemde Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  van de fractieleider Cees Noltee is onjuist.

En dan laatst weer een non-issue over dat Groen Brabant inzicht wil in de financiën van de SP Oosterhout. Het moet niet gekker worden met Groen Brabant. Na wat telefoontjes kwamen we te weten dat de SP Oosterhout voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006 een budget had van maar liefst € 200,- (tweehonderd euro) en om er maar één te noemen de Partij van de Arbeid net iets meer dan € 10.000,- (tienduizend euro).

De SP raadsleden krijgen een vergoeding van een kwart van de raadsledenvergoeding, driekwart gaat naar de partijkas in Rotterdam. Met twee telefoontjes kwamen we dit al te weten, zonder allerlei niet ter zake doende vragen te gaan stellen.

Wat is er toch aan de hand met Groen Brabant? De restzetel was nodig om Groen Brabant op twee zetels in de Oosterhoutse gemeenteraad te krijgen. Zijn ze bang dat hun aanhang nu massaal op de combinatie D66/GroenLinks gaat stemmen? Of op de SP?

Groen Brabant mocht in de coalitie blijven, waarschijnlijk daarom moest er een vijfde wethouder bij komen. De PvdA had een enorme verkiezingswinst behaald en wilde die met twee wethouders terecht terugzien in het College van B&W van ons Storp. Zonder Groen Brabant in de coalitie zou een vijfde wethouder niet nodig zijn geweest. Dit politiek spel kost ons Storpianen zo’n € 6-ton voor de jaren 2006-2010 en daarna nog veel meer, als de vijfde wethouder er blijft, of als die niet blijft, aan allerlei wachtgeld regelingen. Peperduur politiek geneuzel.

Kan Groen Brabant niet beter hun eigen standpunten goed naar voren proberen te brengen? Jammer dat de website eruit ligt en dat de fractieleider niet per e-mail te bereiken is, anders noemden we er een paar. De groene signatuur lijkt me duidelijk, een warm hart voor alles wat leeft en groeit.

In de commentaren van lezers in de media wordt Groen Brabant wel eens Groen Rechts genoemd, dat geeft te denken. Ga van je eigen kracht uit, in plaats van op andere te vitten. Daar win je je stemmen niet mee terug, je maakt je zelf alleen maar volstrekt belachelijk. En dat lukt ze, onbedoeld waarschijnlijk, wel eens vaker. Enkele voorbeelden:

In december 2001 kwam tijdens een verziekte sfeer in de gemeenteraadsvergadering het volgende voor. De sfeer in de gemeenteraadsvergadering werd steeds slechter. Het absolute dieptepunt van deze avond kwam toen de fractievoorzitter van Groen Brabant, Cees Noltee, tientallen vragen aan het College stelde over de Pauluswerf. Dat irriteerde coalitiegenoot Marcel Willemsen zodanig, dat hij riep: “Hou nou toch eens op joh”. Cees Noltee reageerde direct met een korte beweging door zijn middelvinger in de richting van Marcel Willemsen op te steken. Niet echt professioneel, niet echt de normale omgangsvormen.

De soap Vrachelssestraat 41, daar waar de wethouder van Groen Brabant, Frank Gerbrands, toen hij nog raadslid was, zo’n beetje graties in mocht wonen. Meerdere petten op, de Stichting Klim-Op. Waar is het eventuele geld gebleven van deze stichting? De PvdA en anderen wilden de ondersteen boven. Maar kwam de onderste steen ook boven? Een onduidelijk en voor niemand te begrijpen soap van de eerste categorie, die vanaf half 2001 een jaar lang de lokale kranten en de gesprekken op straat en bij de bakker beheersten. In die tijd noemde Cees Noltee de krant BN De Stem zelfs BN De Pravda, het moet niet gekker worden met die Cees. Nu gebruikt hij deze zelfde krant om in het nieuws te komen met zijn Groen Brabant met non-issues.

Kan Groen Brabant niet beter hun eigen standpunten goed naar voren proberen te brengen?

Wat vinden de lezers van STORP.nl van het volgende:
- Wat vinden jullie (de acties) van Groen Brabant?
- Groen Brabant, of wie dan ook, heeft het recht om openheid van de financiën van de SP Oosterhout, of van wie dan ook, te eisen?
- Wat vinden jullie van de vijfde wethouder? Moest die er nu eigenlijk wel komen?
- Wat vinden jullie van dat middelvingertje?
- Wat vinden jullie van de soap Vrachelssestraat 41?
- Wat vinden jullie van deze ingezonden brief?

Meld je aan en laat je commentaar achter, dan weten we van elkaar wat we hier allemaal van vinden. Iedereen heeft recht om voor zijn mening uit te komen in Nederland. Zo hoop ik ook dat er vrijheid van meningsuiting is, want met mijn WAO uitkerinkje, kan ik me geen rechtzaak permitteren naar aanleiding van deze ingezonden brief die ik met mijn maat maakte.