(ingezonden brief, naam bij de redactie bekend, in overleg met de inzender is één zinssnede uit de ingezonden brief verwijderd)

Mao terug in Oosterhout? Hoewel Jan Maorijnissen, de Grote Kale Leider van de SP, het Maoïsme al jaren heeft afgezworen, lijkt het weer terug te zijn gekomen bij de Fractie van de SP Oosterhout.

De Fractie van de SP Oosterhout
schrijft letterlijk aan alle SP leden van de afdeling Oosterhout: “Wat wij niet zinvol vinden, en soms schadelijk voor de SP-Oosterhout, is de discussie via de website van BndeStem”.

Is de Fractie van de SP Oosterhout vergeten dat we hier in Nederland wonen en niet in China of een ander communistisch bolwerk en dat we in Nederland de Vrijheid van Meningsuiting (artikel 7 van de Nederlandse Grondwet) kennen?

Zijn ze nu helemaal van de pot gerukt?


Ik vermoed dat deze uitspraak te maken heeft met de vele kritiek van de leden van de SP Oosterhout op het (dis-)functioneren van de Fractie van de SP Oosterhout. Aangezien ze niet naar deze kritiek luisteren en niet met kritiek om kunnen gaan, uiten de leden van de SP Oosterhout deze kritiek als reacties op diverse artikelen in BN De Stem, waar de Fractie van de SP Oosterhout dan natuurlijk vreselijk van baalt.

Het kan nooit zo zijn dat de Fractie van de SP Oosterhout de leden van de SP Oosterhout de mond wil snoeren met dit soort communistische uitspraken. Wellicht dat ze eens gewoon met beide benen in de Oosterhoutse samenleving moeten gaan staan en eens moeten gaan luisteren naar de Oosterhoutse SP leden in plaats van een beetje Mao te gaan uithangen. Voordat we het weten, lopen we straks allemaal weer met het rode boekje.