Vrijdagmorgen rond half 8 begint de pokkeherrie. Deze herrie houdt niet meer op tot een uur of half 11. Er rijden vuilniswagens vrolijk door de straat en de vuilnismannen hebben er zin in! Ze roepen vrolijk dingen naar elkaar en de radio op de wagen BLAAST vrolijke muziek. Of ik wil of niet, ik MOET door deze takkeherrie wel wakker worden... Behalve de vuilniswagen - ok, onze kliko's moeten nu eenmaal 1x p/week worden geleegd en mijn dank daarvoor is eeuwig en groot - komt er ook een vrolijk maar wederom luidruchtig - karretje achter aanrijden met nog veel luidruchtiger figuren erop en die gaan braaf de kleine glasbakjes met veel plezier uitsorteren, dus veel vrolijk glasgerinkel inclusief geschreeuw komt mijn luie oren binnen gestormd.
 

Maar het is nog niet gedaan natuurlijk, want nadat die klere-karretjes een paar keer heen en weer zijn gereden, begint de pret pas echt goed. De blazers are here! En ik heb het nu niet over mooi koper-geschal, zoals bijv. een saxofoon of trompet, nee ik heb het over 3 mannen met oranje pakken die met een blazer de herfstbladeren komen wegblazen. Wat een teringherrie zeg! Zij hebben er zelf weinig last van, want die gasten dragen gehoorbescherming natuurlijk. Maar ondanks die gehoorbescherming, willen die mannen natuurlijk wel met elkaar kunnen blijven praten en dat doen ze dan ook. Hoe? Door luid en hard naar elkaar te schreeuwen natuurlijk! Hell Yeah, de Van Leeuwenhoeklaan is wakker...

Maar mocht u nu denken dat het hiermee gedaan is?... Nee, want achter de blazers rijdt vervolgens een ander luidruchtig karretje om de op een hoop geblazen herfstbladeren op te stofzuigen. Dit ontroerende, prachtige tafereel duurt alles bij elkaar dus van half 8 tot half 11 en mocht u nog twijfelen of ik inmiddels ontwaakt ben uit mijn vrijdagmorgenslaapje... ja dus! Thank God it's Friday, het weekend staat voor de deur en laten we er wat moois van maken, maar jeee zeg, het begin van deze mooie vrijdag was wel ZEER luidruchtig, nee het was gewoon een TAKKE-HERRIE!!!!!!

Greetzzz, harm none,

Leo de Jager