TourvisionOp 15 maart in Oosterhout (NB) organiseren een aantal touringcarbedrijven met opleiders een evenement waar iedereen kennis kan maken met de wereld van de touringcar. In deze branche is veel vraag naar kandidaten die opgeleid willen worden tot touringcarchauffeur met baangarantie.

Omdat veel touringcarbedrijven moeite hebben om goed personeel aan zich te binden hebben verschillende touringcarbedrijven uit Noord-Brabant samen met het scholenveld en Transvak een platform opgericht om onder andere het evenement TourVision te organiseren. Dit om het beroep van touringcarchauffeur te promoten en om nieuw personeel aan te trekken. De volgende bedrijven nemen deel in het platform Diepstraten Taxi en Touringcar uit Gilze, Muijs Scaldis uit St. Willebrord, Euro Coach Travel uit Waalwijk, Vos Taxi en Touringcars uit Zevenbergen, Touringcarbedrijf van Mook uit Oosterhout, Brabant Expres uit Zevenbergen, Verkeersschool Blom uit Etten-Leur, ROC West-Brabant (P3 Transfer) en Transvak BV uit Reeuwijk.

Touringcarchauffeur, een relatief onbekend beroep. Velen hebben een eenzijdig beeld van dit beroep. Tijdens TourVision kan eenieder ervaren en beleven wat het beroep van touringcarchauffeur inhoudt. Geïnteresseerden kunnen in een simulator ervaren hoe het voelt een groot voertuig te besturen. Ook kan men in een touringcar zelf rijden. Een sessie klantvriendelijkheid in de bus mag men zeker niet missen. Touringcarbedrijven presenteren zich en geven door middel van reisverslagen en foto’s een impressie van het vak van touringcarchauffeur. De opleiders geven een overzicht over de opleidingsmogelijkheden. Niet iedereen kan zomaar touringcarchauffeur worden. Je moet wel klantvriendelijk zijn, ondernemingszin hebben en te houden van dit afwisselend werk. Voor de echte diehards is er een wedstrijd inladen van een touringcarbus. Een makkie denkt men, maar dit valt tegen. Ook kan men deelnemen aan een behendigheidswedstrijd met de touringcar. De winnaar kan mooie prijzen winnen.

Begin maart zal het promotieteam van TourVision gedurende zes dagen te zien zijn in Bergen op Zoom, Breda, Tilburg, Waalwijk, Oosterhout. Zij zullen iedereen attent maken op dit enerverende evenement. Dus mis het niet om kom op 15 maart naar Oosterhout(NB) op de havenweg 130 bij touringcarbedrijf van Mook. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de website www.tourvision.nl.

tourvision