Gisteren was in uw stadhuis een opgewonden boel te aanschouwen. Dit had natuurlijk alles te maken met de voorlopige verkiezingsuitslagen.

Zoals er het op dit moment uitziet heeft de huidige coalitie geen meerderheid meer (15 van de 31 zetels) en zal als ze samen verder willen een vierde partij moeten zien te paaien. Het is een reƫle optie dat ze nu bij de partij, die ze zo graag uit het college wilde houden, moeten gaan slijmen. CDA heeft met 4 zetels een aardige troef in handen.


De grootste winnaar van de voorlopige uitslag is Gezond Burgerverstand geworden. Van 1 naar liefst 4 zetels. De grootste verliezer is ons Prupke. Ze moest maar liefst 3 zetels inleveren en komt nu uit op 5. We hopen dat u het straks droog kan houden als u in ons filmpje haar reactie op het verlies ziet. VVD profiteert van het Wijers-effect en gaat van 4 voorheen naar 5 zetels nu. U kunt in het filmpje ook de reactie van nog een grote loser zien, Gemeentebelangen. Deze club moet wederom een zetel inleveren en komt in de voorlopige uitslag op 5 zetels.

Dan GroenLinks. Bij het uitdelen van de symbolische zetels kon Willem-Jan van der Zanden zijn geluk niet op, maar liefst 3 zetels mocht hij in ontvangst nemen. Met 1 zetel eerst een stevige winst te noemen. De verkiezingsavond had een hoog PABO-gehalte, de tussenstanden zaten al vol rekenfouten en door een rekenfout bij de voorlopige einduitslag werd GL flink voor lul gezet, omdat ze weer 1 zetel moesten afstaan aan Gemeentebelangen. Onze burgervader baalde stevig van deze situatie maar W-J nog veel meer natuurlijk. Met dit knap staaltje amateurisme sluiten we het filmpje dan ook af.

SP heeft 1 zetel moeten inleveren en komt nu op 1.
Onafhankelijke fractie heeft niets gewonnen en niets verloren, deze blijft op 1 zetel.
D66 heeft een zetel erbij en staat nu op 2.
Groen Brabant had en heeft 2 zetels.

{rokbox title=|Verkiezingen 2010 :: Gemeentehuis Oosterhout.| thumb=|https://www.storp.nl/images/stories/contentpicas/movie_icon.png| size=|720 570| album=|demo|}https://www.storp.nl/flv/verk.flv&buffer=10&autostart=false&image=https://www.storp.nl/images/stories/contentpicas/movie_icon.png&fullscreen=true&width=720&height=570{/rokbox}