wees een ventNa het presenteren van het coalitieakkoord was het met 2 vingers in de neus wachten op protesten uit de maatschappij. De nieuwe coalitie probeert bij iedere kritiek op dit akkoord de wind uit de zeilen te halen door snel te vermelden dat ieder aspect tegen het licht gehouden gaat worden en waar dus de gehele raad zeggenschap in krijgt. Mooier kunnen we het niet maken, laffer wel.

Zo is er onder onze bejaarden een hoop onrust ontstaan door de losse flodders die vanaf het Slotjesveld afgeschoten worden. De dagelijkse gang naar het wijkhuis is al verworden tot een soort dodenmars. Deze gebouwen zijn lang geleden al ingenomen door mannen met veel vrije tijd. Om de tijd te doden is biljarten het dagelijks verzetje geworden. Nu is er door uw nieuwe coalitie angst onder deze mensen ontstaan. Want op welk buurthuis komt straks een Slotje te zitten? En moeten we dan naar een café uitwijken en grote mensen prijzen gaan betalen? En de verenigingen die ook gebruik maken van de buurthuizen, waar moeten die heen? Zomaar wat ontstane angsten doordat er gedruppeld maar niet doorgepiest wordt.

Deze coalitie gaat - naar eigen zeggen - bezuinigen op onderzoeken, en maakt bij de eerste de beste te nemen besluiten meteen weer gebruik van dezelfde ontsnappingsclausule die door de burger zo veracht wordt. Wederom onderzoeken laten uitvoeren om de boel te vertragen en de burgerlijke weerstand te breken omdat je niet direct durft te zeggen wat je gaat doen. Zo nu dus ook met de kwestie zwembad de Blikken. Uiteraard staat de oppositie te popelen om hun zegje te mogen doen over deze kwestie. Maar de coalitie is de meerderheid en er is nog geen wethouder te horen geweest, daar deze zich nog allemaal moeten inlezen en wethouderles van de ambtenaren krijgen. Zeg dan gewoon dat zo`n aftands gebouw naast een nieuw te ontwikkelen woongebied geen porum is.

Maar goed, nu de briefschrijver in het plaatselijk sufferdje aan het woord bij Centraal Café