dujardinWe gaan vrolijk door met het voorschotelen van geluid betreffende de raadsvergaderingen. Nu volgt de nota ‘Ontwikkelrichting transitie AWBz-Wmo’ waar geen mogelijkheid meer is voor uitkaaiers die de gehele dag met hun luie reet op Surae liggen. Let vooral weer eens op de bijdrage van Gemeentebelangen. Deze partij beschikte dinsdagavond over een heuse zeurmiep. Afgeven op de landelijke partijen en Den Haag terwijl Gemeentebelangen overduidelijk een kloon van VVD/CDA is. We snappen dan ook niet wat de verantwoordelijk wethouder bij deze partij doet.

Zo wordt Gemeentebelangen in het Oosterhoutse door veel mensen gezien als de sloper van buurthuizen. Mevrouw Maria Dujardin van Gemeentebelangenkwam met een motie die een betaalde kracht de als mantelzorger omgetoverde luie Oosterhouters die uit de staatsruif vreten moet zeggen wat ze moeten doen en laten. Veel partijen sloegen haar met de extra kosten om de oren, maar meer dan gestotter met hetzelfde eindresultaat was er niet te bespeuren. Want waar hadden we dit kunstje al eerder gezien?

Uw wethouder had in eerder mediaberichten al laten doorschemeren dat als we op dezelfde manier doorgaan we failliet gaan. De overheid hevelt het naar de gemeenten over en geeft in het kader van een efficiëntiekorting minder geld aan de gemeenten. Met een efficiëntiekorting bedoelt de overheid ook dat gemeenten eens wat minder moeten onderzoeken en alles uit moeten besteden aan derden. “Als u wilt dat de kwaliteit van zorg niet achteruit gaat zal u andere posten moeten zien te vinden die het gat dat gaat vallen weer vullen,” was de logische redenering van uw wethouder.

Dan is het volkomen normaal dat een Gemeentebelangen met dit soort moties komt? Weet waar u volgend jaar op stemt met de gemeenteraadsverkiezingen. Als u een volgend jaar in een café of kantine een pilsje van dit soort partijen aangeboden krijgt met het credo ‘wel op mij stemmen hè’ moet u wel beseffen dat u zelf die onzin maar steeds terug laat komen in de raad.