opzeeland

Bij onze zuiderburen, die vuistdiep in de plaatselijke cultuur zit, verscheen vandaag een artikel waarin de 2 overgebleven raadsleden van de PvdA proberen uit te leggen waar het allemaal mis is gegaan met hun partij, en waarom het nu wel goed zou moeten gaan. Wie onze site gevolgd heeft kan zich nog steeds slap lachen om hoe ze de strapatsen van de faalpartij nu weer proberen te duiden.

Op rotte fundamenten kun je niet bouwen

In 2010 begon PvdA met 5 zetels. Mede behaald door allochtonen op de lijst te plaatsen. Daarbij werd een totaal onbekwaam persoon aangewezen om de beoogd wethouder te worden. Voor deze wethouder hadden ze al een falende wethouder die ze toen maar snel directeur hebben gemaakt om nog meer publieke schade te voorkomen. Mede door bemoeienis van 100% Dick werd er tijdens de coalitieonderhandelingen een feestpakket voor Bode binnengesleept waarvan van Brummen later zou stellen dat hij met zo`n pakket niet zou weten wat hij na de maandagochtend nog te doen had als hij de wethouder was geworden. Daar de PvdA een Bode-kamp en van Brummen-kamp had was dit al een goede voedingsbodem voor muiterij.

 

De allochtonen die zich afscheidde van de partij heeft veel leed veroorzaakt. Het heeft geleid tot het ordinair bang maken van een kindje in haar eigen huis door bullebak de kindervriend toen er door wat er van de fractie van de PvdA overgebleven was verhaal werd gehaald op het thuisadres van een van de deserteurs die naar Oosterhout Anders overgestapt was.

De muiters van toen, Pro Oosterhout van nu, waren toen ook al flink bezig om hun eigen partij van binnenuit te slopen om er tenslotte hun eigen voordeel mee te doen. Daar het bestuur van de PvdA ook al gedeeltelijk gekaapt was door de mastodonten en er niemand in de partij het lef had om het kwaad aan de wortels te bestrijden is het steeds verder bergafwaarts gegaan. Een seniele politieke truc om een commissie in te stellen die de situatie moet onderzoeken, in de hoop dat daarmee de storm overwaait, heeft wederom niet mogen baten bij de PvdA. Ze waren zelfs verrast dat het niet heeft mogen helpen. Hoe lomp kan je zijn?

Kan het dan nog lomper?

Jazeker. Anton van Opzeeland is naar eigen zeggen in uw PVDA-lievend krantje nu de beoogde opvolger als wethouder van hoogvlieger Bode, als het tot coalitiedeelname mocht komen. Volgens van Opzeeland is zijn gebrek aan ervaring geen enkel probleem, daar er wel meer wethouders met burgergeld hebben mogen spelen om het spelletje te leren. In het dualisme is het mogelijk om een bekwame wethouder van buitenaf in te huren. Bekwame wethouders hebben we nu nog veel harder nodig nu er steeds meer naar gemeenten overgeheveld wordt. PvdA heeft daar geen boodschap aan. Buiten een roomblanke kandidatenlijst hebben ze een kei van een wethouder in huis. Wederom een kei waarmee ze hun eigen ruiten kunnen inkegelen.