logo-storp-pngWe hoeven niet eens meer Pro Bock te gebruiken daar het iedereen wel duidelijk is om wie Pro Oosterhout draait. Zelfs de website met ‘dank aan’ hebben ze na berichten op deze website maar gauw offline gehaald.

Uw gemeentebestuur was zogenaamd aan het nadenken of zwembad de Blikken aan Pro Oosterhout geschonken kon worden. Zogenaamd, want het was al lang beklonken. Wederom een knap staaltje doorzichtig voor masseren. De Blikken zou in het kader van kostenbesparing zwembaden en ontwikkeling van het gebiedje bij Paterserf gesloopt worden. Tot groot verdriet van bepaalde groepen mensen. Zomaar eens een linkje. Hee wacht... wie praat daar namens de PvdA??? "Meer voor minder, wie kan daar tegen zijn?"

Eigenbelangen eerst. Houdoe verenigingen.

Terwijl alle verenigingen en gebruikers door PvdA, CDA, VVD en Gemeentebelangen uit wijkhuizen zijn gepest strooit men voor wat vrinden kwistig rond met geld. Niets nieuw onder de zon. Uw Prupke staat erom bekend voor vriendjes alles over te hebben. Ook al hebben ze haar bij het leven af gezeken. Maar ja, een lomperd kunnen we dat niet aanrekenen(?).

In plaats van een kostenbesparing zwembaden waarmee de Blikken gemoeid was gaat uw gemeentebestuur zelfs investeren in het gebouw. Onder het mom van een starterssubsidie van € 20.000. Ook plakken ze er maar meteen een outputcontact (lees: flinke zak geld meegeven) aan vast. U kent die contracten wel. Ze kosten geld. Net zoals Surplus geld krijgt om als tegenprestatie de wijkhuizen nog meer naar de klote te helpen. Ook gaat de gemeente uw raad vragen een waarde € 121.000 af te boeken. Volgens uw gemeentebestuur zou dat in ieder ander scenario ook het geval zijn. Het ander scenario dat eerder vastgesteld was is dat de Blikken gesloopt zou worden. Dan is het logisch. Maar elk gebouw dat je laat staan en in investeert met gemeenschapsgeld heeft waarde.

Hoe komen die lui toch zo gemakkelijk aan gebouwen?

Het is niet eens een publiek geheim dat de gevluchte wethouder (destijds PvdA), die directeur van onder andere onze gebouwen is geworden, tot de huisvrienden van leden van Pro Oosterhout behoort. In combinatie met een innige vriendschap met uw Prup gaat men steeds meer aan de integriteit van uw gemeentebestuur twijfelen. Niet geheel vreemd dat men zo denkt met deze korte lijntjes naar waar al het lekkers te halen valt.

Wat doet de politiek aan dit doorzichtig weggeven?

We hebben al gehoord dat als er bepaalde mensen aan de macht komen de integriteit van uw gemeentebestuur onder de loep genomen gaat worden. Voor de rest kan u ook wel een beetje verzinnen hoe bepaalde partijen gaan reageren op dit vermeend bevoordelen van vriendjes. Het zal zoiets zijn als:

Gemeentebelangen: Gaat iedereen nu ook onze streken overnemen?;

CDA: Zolang wij mee mogen regeren is er niets aan de hand;

PvdA: Wat een tendentieus, ongefundeerd, en nodeloos kwetsend onderwerp van Storp.nl;

VVD: Goh, ook wij hebben het tij Bode/Wijers niet kunnen keren en doen laten vergeten. Laat maar zo;

Groen Links: SCHANDE, maar er komt toch wel een watertappunt in het diepe he?;

SP: WAT? Ow, ok.

Pro Oosterhout: Whoops, betrapt. KutStorp;

Oosterhout Anders: SCHANDE, discriminatie. Allochtonen zwemmen moest ook weg.

Jezus leeft: Weer een plek minder om bij slecht weer over water te wandelen.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Storp.nl blijft voor transparantie gaan en blijft duiden hoe kwistig met uw geld gestrooid wordt voor slechts een klein clubje mensen die dicht bij het vuur zitten. Waarschijnlijk komt het voorstel al bij de eerste bijeenkomst van uw nieuwe raad in behandeling. Door het enthousiasme van het net nieuwe pluche stemmen ze feestelijk in. Dat weet uw gemeentebestuur, zo maakt men makke schapen die doen wat zij willen.