Ongefundeerd, tendentieus en nodeloos kwetsend

matennaaier

 

Als u bovenstaand geluidsfragment van afgelopen zaterdag bij ORTS Centraal Café beluisterd hebt kan ook u niet anders stellen dat Willem Jan van der Zanden van Groen Links Mark Vissers van de SP voor matennaaier uitmaakt. Wij zijn meer van de straattaal, maar wat hij zegt komt exact overeen met onze mooie koptekst.

Mede door de irritante splinterpartijtjes (7 restzetels) zitten we met een verkiezingsuitslag waarbij GHB, CDA en VVD een vierde partij nodig hebben om wederom 4 jaar lang de oppositie niets te gunnen. Conform de landelijke tendens hebben Groen Links, D66 en de SP het goed gedaan tijdens de afgelopen raadsverkiezingen. Dat heeft niets met het van de kiezer belonen voor het harde werken van uw raadsleden te maken. De oppositie heeft namelijk helemaal nada niets bereikt in de afgelopen 4 jaar.

Groen Links, D66 en de SP hadden na de voor hen gunstige uitslag ervoor gekozen om met hun drietjes samen te spannen bij de coalitiebesprekingen, die door GHB als grootste partij ingezet zouden worden. De goedgelovige sukkel van Groen Links, anders kunnen we het niet noemen, kwam dan ook bij GHB op gesprek met sowieso 2 breekpunten. We doen alleen mee als D66 en de SP ook in de coalitie komen en de wijkbibliotheken open blijven.

In de politiek heb je vrienden. Echte vrienden.

Wat politieke vriendschap waard is heeft u al eerder kunnen zien op deze site. Uiteindelijk draait het alleen maar om eigen gewin. Heb je als onderliggende partij teveel noten op je zang wordt je genadeloos op een zijspoor geschoven, en mag je weer 4 jaar lang voor spek en bonen meedoen in de oppositie. Iets dat ze bij de SP beter hebben begrepen dan bij Groen Links. Op Twitter is dan ook afgesproken, nadat het zuurheidsgehalte is gezakt, dit SP-besluit transparant in een achterkamertje aan elkaar toe te lichten {rokbox title=|Het zuur na het zoet| text=|(klik). | size=|579 632|}storp/centraalcafe/2014/matennaaiersp/tweetnaaier.jpg{/rokbox}

Wat de overheid zoal bij ons over de schutting flikkert

Met onder andere de transitie jeugdzorg naar de gemeenten zelf heeft ook GHB al geluiden laten horen dat dit teveel van het goede is voor 1 wethouder. Met Marian Janse-Witte van GHB hebben we al een goede wethouder in huis en een uitbreiding met nog een tweede wethouder op deze aanstaande ingewikkelde portefeuille is dan ook goed te verdedigen. Waar in het verleden AK-47 (GHB) en Jan de Ridder (VVD) spontaan uit hun oren begonnen te bloeden wanneer Frans Huismans of Jan de Hoogh namens de SP het woord in de raad nam schijnt Mark Vissers beter te liggen. Of dat een pluspunt is te noemen laten we maar in het midden, maar Mark zou een toevoeging op de portefeuille kunnen zijn. De aankomende coalitie hoopt bij voorbaat al niet afgerekend te worden als de wethouder(s) van deze portefeuille in eerste instantie falen. Kunnen we ons ook wat bij voorstellen. Falende wethouders komen in dit Storp toch doodleuk terug als directeur om achter de gordijntjes alsnog de dienst over dezelfde zaken uit te maken.

Van reguliere- en overbodige ambtenaren- naar mensenwerkbedrijf

Groen Links kan dan lekker intellectueel over onze biebs jammeren, SP heeft daarnaast ook de menselijke maat hoog in het vaandel staan. Het is de SP dan ook al sinds SP-heugenis een doorn in het oog hoe WAVA/!GO geregeld is. Ook afgelopen raadsperiode is het na de falende PvdA-wethouder periode door bemoeienis van 2 wethouders (GHB en VVD) niet gelukt om rust in de WAVA/!GO tent te brengen. SP zou geen knip voor de neus waard zijn als dit niet 1 van de redenen is om alsnog te trachten in het college te komen.

In dat geval kunnen we alleen maar zeggen: !GO Mark !GO