zumkotzenVanmiddag was bij ‘Oosterhout Vandaag op zaterdag’ van de ORTS de nieuwe voorzitter van het toekomstig ‘Productiehuis de Pannehoef’ te gast. Uit respect voor het ambtswerk plaatsen we een balkje op de naam van Frank Lambregts om hem onherkenbaar zijn verhaal te kunnen laten doen. Laten we Frank Lambregts voor het gemak dan maar weer Knarf noemen - [Pica].

Knarf is echter niet de enige ambtenaar die het debacle Pannehoef verder naar de klote gaat helpen gaat redden. U hoort Knarf in het geluidsfragment het bestuur opsommen die vrijwel geheel uit gepensioneerde en actieve ambtenaren bestaat. Vol trots wordt er een gepensioneerd ambtenaar gepresenteerd die ambtshalve bijgedragen heeft aan het megasucces van de overgang van buurthuizen naar activiteitencentra. Succes voor de Pannehoef verzekerd dus.

Uw raad op het verkeerde been zetten

Het mag geen geheim heten dat het ‘Huis voor Amateurs’ een compleet mislukt project gebleken is. Onder aanvoering van uw Pupke, met steun van cultuurgek-achtige ambtenaren uit uw stadhuis, is het complete verenigingsleven van wat de Pannehoef ooit had compleet de nek omgedraaid. Dit alles ten behoeve van een paar toneel- en/of cabaretachtige vrinden van uw Prup en cultuurgek-achtige ambtenaren. Ambtenaren die dan tijdens Kaokelen hun werkgever onder het mom van humor afzeiken, om maar eens een dwarsstraat te noemen.

Dat ondanks alle mooie woorden de Nieuwe Pannehoef maar niet van de grond kwam was ook raadsleden aan het opvallen. Er kwamen vragen van bijv. Groen Links met verwijzingen naar krantenartikelen als ondersteuning -zoals deze van 28 augustuss 2013. Het is dan niet geheel toevallig te noemen dat er nog eens flink de publiciteit gezocht wordt met een hoop semi-positief gelul van wat er allemaal bereikt gaat worden, deze maand hebben we de behandeling van de nota ‘Projectopdracht Cultuurbeleid 3.0’ op de raadsagenda te staan. De angst dat uw raad de subsidiekraan dichtdraait hakt er schijnbaar ook bij Knarf flink in. Het arm in arm rondzeulen met uw Prupke in de binnenstad zou allemaal voor niets geweest zijn.

Al draagt een aap een gouden ring

Het is diep triest om te zien en te horen wat er van Knarf geworden is. Van kritische journalistieke stukjes over Oosterhout schrijven naar alliantiemanager Jong (waar niets van terecht is gekomen) naar goedpratert van de streken van uw gemeentebestuur naar schooiert om uw geld voor zijn eigen hobby’s. U hoort Knarf dezelfde techniek hanteren om de incompetentie te trachten te maskeren door een nieuwe naam aan te nemen. Net zoals Merites zich tot Surplus omgedoopt heeft en nu ineens wel buitengewone prestaties levert.

Huis voor Amateurs klinkt zo amateuristisch, aldus Frank Knarf. Met amateurs is het net of je niets kunt. De Nieuwe Pannehoef zit ook een stevige smet op, daar kan je ook niet meer mee voor de dag komen. Dus laten we het maar ‘Productiehuis de Pannehoef’ gaan noemen en er een flink zwetsverhaal voor uw raad aan vast hangen. De knip gaat dan wederom open en Knarf met zijn 100% PvdA-genen is ook weer gelukkig. Gelukkig heeft de directeur het voorzitterschap goedgekeurd. Als vluchtende wethouder voordat je directeur bent kun je je wel inleven in de zware dilemma`s waar je als ambtenaar voor komt te staan.

Opdat we nooit vergeten op wie zijn puinhopen Knarf zijn imperium bouwt: