roundupUw raad heeft gisteravond een beetje opiniërend zitten keuvelen over een van de grootste kostenposten die dit Storp kent; cultuur. Het mag u inmiddels bekend zijn dat de Oosterhoutse raad vergeven is van cultuurgekkies, en een deel daarvan actief deelneemt aan zwaar gesubsidieerde onderdelen die onze cultuurstad rijk is.

Bouwen op de rotte fundamenten van laat 1000 bloemen bloeien

Normaal gesproken evalueer je eerst de uitkomsten van het beleid dat je op cultureel gebied gevoerd hebt, voordat je over een nieuw beleid gaat praten. Ook hoort u diverse malen Cees Noltee de opmerking maken dat het verstandiger is om eerst het rapport van de rekenkamer af te wachten. Het zou zomaar eens kunnen dat als je de kosten en baten weet je anders over geldverslindende projecten gaat denken. Volgens Gemeentebelangen is dat niet direct nodig, Ad Jespers: "Klopt inderdaad , maar we kunnen die evaluatie van de eerder cultuurnota ook bespreken met de mensen van het culturele veld." Geweldig idee van Gemeentebelangen, wij van WC-eend adviseren WC-eend is nog niet bij ze opgekomen.

VVD is het nieuwe PvdA

Als u destijds de jonkies van de VVD hoorde, die Wijers pootje hebben gelicht, zou er flink wat veranderen. De realiteit is dat het de  VVD-wethouder gelukt is om de coupplegertjes de mond te snoeren, en geheel op zijn PvdA`s geld over de balk te laten blijven smijten. U hoort het ze echt zeggen: "het gaat ons er niet om om op cultuur te bezuinigen." Verder hoort u een hoop gelul over cultuurcoaches en verbinden, zonder nadere aanduiding. Het staat allemaal zo interessant, veel praten en weinig zeggen

Pannehoef is een sterke aanjager

"Voor de zoveelste keer is er een werkgroep gevormd om de Pannehoef te behouden, nieuw leven in te blazen, te redden van de ondergang", aldus de woorden van Ad Jespers in de bijdrage van Gemeentebelangen. Als u echter de bijdrage van PvdA hoort is de Pannehoef juist een megasucces. Dit moet Knarf als muziek in de oren klinken. Opzeeland zou er zo weer tonnen extra insteken, zoals eigenlijk in alles wat naar PvdA ruikt. Zo uiteraard ook het filmtheater die naar eigen zeggen geheel zonder subsidie draait maar ondertussen toch al heel wat van uw centjes ontvangen heeft. Uit opmerkingen van het CDA viel al op te maken dat ze het zonder uw centjes het helemaal niet gaan redden. Opzeeland zou graag nog wat meer Pokon (lees euro`s) op de 1000 verwelkte bloemen willen zien. Toch kunt u ook een beetje het gevoel krijgen dat uw raad - buiten de PvdA - het liever helemaal niet meer wil hebben over die oude mislukte cultuurnota.