old lady smoking a cigarZoals u weet is het wat Arendshof betreft huilen met de pet op, qua bezoekersaantallen en leegstand. Zoals in meerdere plaatsen in Nederland. Ook algemeen bekend is dat winkeliers, horeca, ondernemers, politie en centrumbewoners niet op een lijn te krijgen zijn. Zodoende zijn er al wat stoere stadsmanagers op de loop gegaan. Kom je als stadsmanager uit Oosterhout hangt er al snel een walm van vriendjespolitie in de lucht, kom je van buiten Oosterhout snap je de Oosterhoutse cultuur niet. Kortom, de beroemde patstelling die iedereen ziet, behalve wie met de binnenstad te maken heeft.

Poolse Landdag

Wat de binnenstad betreft wil iedereen en de moeder bij elk besluit zeggenschap hebben. Vaak vinden die gehoor bij bevriende raadsleden of ambtenaren. U hoort uw raadsleden als volwaardige economen opiniërend babbelen over de redding van de ondergang van Arendshof. Gratis WIFI, en schrik niet: maar liefst half uur gratis parkeren. Rommelen met bestemmingen op panden tot woonruimte en atelierruimte aan toe, u hoort het allemaal de revue passeren.

Uw wethouder, die veel geld en tijd verloren is, door aan een BIZ vast te houden die geen kans van slagen had, hoort u heel gepassioneerd zijn betoog houden. Eind van het liedje zal zijn dat u opdraait voor de verliezen. In de volksmond ‘winst moet je privatiseren, verlies moet je socialiseren’ geheten.

Voor nog wat meer duiding: link 1 en link 2.