logo storp pngNa een klein winterslaapje gaan we weer eens opleven. Het is hard nodig dat u in dit Storp een ander geluid blijft horen dan de trouwe voetslaven van dit gemeentebestuur u voorschotelen. Mooi moment om te beginnen is uiteraard de Perspectiefnota die afgelopen week 2 avonden vergaderen heeft opgeleverd. Ook wel een herhaling van zetten genoemd, link 1 en link 2.Het eerste geluidsvenster geeft de geluidsnotulen van afgelopen maandagavond weer, het tweede die van afgelopen donderdagavond. Uiteraard op een rij, met grote stilruimtes en de rokershoestroggels van uw Bacootje verwijderd.

VanVoorDoor ambtenaren

De Pannehoef – die volgende maand ook ter sprake zal komen bij de behandeling van de cultuurnota – is volledig gekaapt door de ambtenaren. Een voorheen alliantiemanager Jong waar geen werk meer voor was, en uit vriendschap aan het communicatieteam is toegevoegd, heeft zich ontfermt over de Pannehoef. Cultuurcoaches die meebepalen wat er gebeurt, en doodleuk in besturen van stichtingen zitten die van dezelfde gemeente waar ze voor werkzaam zijn subsidie vangen zijn aan de orde van de dag. We kunnen het allemaal nogmaals uitzetten maar klikken op een linkje is makkelijker. D66 is vrijwel de enige met een kritisch geluid over de Pannehoef: “doe het goed of niet.” Uiteraard zal deze ‘goed’ vertaald worden dat er meer geld bij mag voor het ambtenarenhuis van cultuur.

Zoals u weet is een tijdje geleden om gezondheidsredenen Jan Peters als wethouder voor de VVD gestopt. Robin van de Helm heeft zijn plaats ingenomen, en Jan Peters is weer raadslid geworden. Een ongewone move voor iemand met gezondheidsproblemen. De VVD-fractie had desnoods een replica van Jan Peters bij Madame Tussaud besteld om in een zetel te zetten, dit alles om die vreselijke Alexander Wijers uit de raad te weren. Onze Alexander was de volgende op de VVD-lijst bij een vacante plaats. Maar goed, waar destijds de jonkies zeiden de Bode/Wijers-tandem te doen vergeten lijken ze nog kwistig met uw duiten om te springen als het om cultuur gaat.

De nieuwe wethouder kan ook heel ontroerd geraken wanneer hij over de Bussel en Theek 5 praat. Net een soort Frans Timmermans, die gaandeweg zijn speech ook zo ontroert kan worden van zijn eigen woorden. Een prachtige bieb, en de tranen zijn helemaal niet meer te bedwingen wanneer de naam Theo valt. Het is zo dat iedere debiel met een blanco cheque op zak een architect in de hand kan nemen om tot een mooi resultaat te komen. Iedereen die de Bussel een linkse hobby noemt is een lompe zak, was zo`n beetje de strekking van de woorden die uw nieuwe wethouder op liet tekenen. Zonder de Bussel geen bruisende winkelstad en bedrijvigheid. De mensen van buiten Oosterhout - voor wie u het verzetje betaalt - zouden hier eerst gaan winkelen (ook op zondag [als die al niet definitief of gewoon op zondag gesloten zijn]) en een diner in de horeca nemen. Eventueel met een overnachting in het aangrenzende hotel.

De Bussel is zo`n magneet voor ondernemers gebleken dat Golden Tulip het afstootte en de nieuw eigenaar het maar een keer failliet liet gaan. Net als de ene spreekt ook de ander met geen woord over de Bussel op hun site. U moet eerder eens denken aan de dichtbij gelegen Efteling, en wandeling in de bossen. We komen er volgende maand op terug, maar kijk die bedragen dan!

Oosterhout is geografisch goed gelegen tussen uitvalswegen naar belangrijke industriegebieden in Nederland, en België. Een van de hoofdredenen waarom de zogenaamde bedrijven die enkel met dozen schuiven (distributiecentra) interesse hebben in dit Storp. U hoort het ook terugkomen in de geluidsnotulen. Uw wethouder die zich graag als de oppasser van uw centjes ziet praat gewoon poep. Hij gebruikt uw geld voor hobbies van enkele, en dan ook nog eens voor die van buiten Oosterhout.

Eerst een rotonde zeggen ze in Oosterhout

Het kan u niet ontgaan zijn dat er veel te doen is geweest over overgebleven zorggelden en de financiering van de rotonde Bromtol (later zullen we de geluidsnotulen nog plaatsen). De vraag bij het vrij te besteden overschot – zorggelden die voor zorg bestemd waren maar weer aan cultuur en verkeer uitgegeven gaan worden – blijft of dit overschot komt door niet voldoen aan rechtmatige zorgaanvragen of ander beleid. Waardoor bij het laatste mensen i.p.v. gemakshalve bij de gemeente aankloppen toch nog hulp in eigen omgeving gevonden hebben. Feit blijft dat uw gemeente zorggeld liever aan juristen uitgeeft dan aan bewoners die de gelden opbrengen.

SP toonde weer eens waarom hun kiezers overlopen naar andere partijen – met de PVV in het bijzonder. We hebben het al vaker gezegd: als AK-47 niet uit zijn oren begint te bloeden zo gauw SP aan het woord is doe je iets fout. Met voormalig raadslid jan de Hoogh was dit nogal eens het geval. Nu is het in het college de dankbare vervanger van de PvdA. De partij komt niet verder dan te zeggen dat ze niemand in Oosterhout in de kou laten staan. We hoeven geen gelden opzij te zetten, we grijpen dan wel in een potje dat beschikbaar is. Iedereen weet dan dat het verdampte geld aangevuld wordt met lastenverzwaring voor u.

De burger mot jullie nie

Uw gemeentebestuur blijft maar lullen over verbindend bestuur. De burger betrekken bij gemeentelijk beleid. Snap toch eens dat na jaren op een eiland besturen de burger de moed heeft opgegeven. “Ze doen toch wat ze willen”, herkent u dat soort uitspraken? Tevens wil de gewone burger dat jullie gewoon uitvoeren waarvoor ze jullie betalen, zorgen dat de boel draait en niet al hun geld aan jullie feesies uitgeven. Laat ze toch eens met rust. U hoort ze vanzelf wel bij gelegenheden die hun belangen of angsten raken.

Ook de ontmoeting met burgers bij het bevriende BOCK in de gratis Blikken liep op een fiasco uit. Slechts 4 personen kwamen opdraven, en dat waren dan hoofdzakelijk de burgers die zich overal al mee bemoeien. Is er iets gaande in het centrum, dan weet je dat de club vervelio`s van centrumbemoeials op komt dagen. Is er iets over cultuur, dan komen alle subsidiezuigers opdraven. En met succes, er is geen subsidie voor een ander meer over. Mocht het de raad te gek worden naaien ze gewoon er nog wat extra geld tegenaan. En ga zo maar door. Het is een vast stramien, die zich al jaren voortsleept. De burger heeft allang de moed opgegeven. Referenda over bijv. een Bussel of AZC worden steeds geblokkeerd. Mocht je dan toch voor de schone schijn willen verbinden, geef dan minimaal aan waar de burger wel iets over mag zeggen. Speeltuintjes en zo.

En nu we toch bezig zijn: stop dan meteen ook maar met al die kinderachtige spelletjes die voor ontmoetingsavond verzonnen worden om de burger *kuch* cultureel zijn mening te laten geven.

De ondernemer onderneemt niet

Luister vooral ook naar hoe de binnenstad gered moet worden. Emmers geld in die binnenstad kieperen moet de middenstand redden. De boer klopt bij een mislukte aardappeloogst immers ook bij de overheid op de deur voor centjes. Het is dan ook de schuld van de burger dat het regent.

Dag 1

En dag 2