opgewondenEen gen is een afgebakend stuk DNA op een chromosoom, dat in de volgorde van nucleotiden de informatie bevat voor één of meerdere specifieke eiwitten. Je kunt ook zeggen dat het gen codeert voor het eiwit. Een eiwit kan een erfelijke eigenschap tot uiting brengen, zoals bloedgroep of bloemkleur.

 In het geval van de ORTS heeft het vanzelfsprekendheidsgen (we sjouwen maar wat aan, die gemeente springt toch altijd wel bij met een zak geld) ervoor gezorgd dat er een defect in de ademhalingsketen is ontstaan. Uw gemeente is namelijk niet genegen om wederom geld aan amateurisme te verspillen. Het vanzelfsprekendheidsgen maakt lui. Zo lui zelfs dat er volgens uw wethouder het de ORTS aan eiwitten ontbrak om energie te kunnen steken in een plan van aanpak. Waar hij al anderhalf jaar geleden op aangedrongen had.

Dit gegeven was te horen na het indienen van een motie door het CDA, die het bestuur van ORTS oproept om met een nota te komen waarin vermeld staat hoe ze tot een goed functionerende lokale omroep kunnen komen. De raad die geen motie gebruikt om een college aan het werk te zetten... maar een stel hobbyisten. Die moties kunnen overal voor gebruikt worden ziet u wel. Er kwam zelfs nog een motie op tafel, die werd net als de eerste verworpen. De brief heeft niet gewerkt. Niet gek als je zulke vodjes als bijlage stuurt.

Wij gaan ons niet mengen in de discussie, men was al boos dat we het in 2013 bij het rechte eind hadden. Wat de gemeente zelf vindt van de ORTS hebben we ook al eerder gezien.

Dan nu geluid. Wie iets van de warrige bijdrage van Anton Kamps van het CDA kan breien verdient een gratis voetreis naar Rome.