Vanmorgen kwam er rond 09.15 uur een bommelding binnen bij basisschool de Rubenshof. De bom zou om 11.00 uur afgaan. De school heeft daarna direct de evacuatieprocedure in werking gesteld. In het geval van de Rubenshof betekent dit dat alle kinderen bijeengebracht worden in sporthal Arkendonk. De erg bezorgde ouders konden hun kinderen daar op komen halen nadat deze door de school ingelicht waren.

Update !!!!!!!!
 

Bewoners in de omgeving van de Rubenshof werd geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Onze burgemeester kwam poolshoogte nemen. In het filmpje ziet u ze ook met de conciërge van basisschool de Rubenshof praten. Bomexperts van de politie zijn het gebouw aan het doorzoeken. Een hele klus omdat het schoolgebouw i.v.m. Sinterklaas vol ligt met pakjes.

Update 13.00 uur:
De school is inmiddels weer vrijgegeven. Men gaat ervan uit dat er sprake is van een misselijke grap van een van de buurtbewoners,  deze zou volgens de informatie van de school  al eerdere dreigementen geuit hebben.

Update 2: 15.00 uur
De politie heeft vanmiddag rond 14.00 uur een 44-jarige Oosterhouter aangehouden op verdenking van het plegen van de twee valse bommeldingen.

Update 3: zaterdag 6 December
Bommelder heeft bekend en wordt voorgeleid.

OOSTERHOUT: De 44-jarige Oosterhouter die vrijdagmiddag werd aangehouden op de verdenking van het doen van twee valse bommeldingen bij een basisschool aan het Rubenshof, wordt maandag aanstaande voorgeleid aan de rechtercommissaris. De verdachte heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Hij verklaarde uit frustratie te hebben gehandeld over door hem ervaren geluidsoverlast van de school. Er wordt nu ook bekeken in hoeverre de geleden schade van de school en andere instanties op hem verhaald kan worden.

 


     

Filmpje. U ziet eerst Desirée Brabers, persvoorlichter politie

{google}1099304972957009359{/google}