beroepenplaatjes.ambtenaarEn we zijn weer een stapje verder in de soap 'Dongense Overdraagbare Aandoening' die al jaren de gemoederen van ons Storp en die van de Peeën bezighoudt. Het fijne van deze site is dat we al een aardig archief hebben waardoor nieuwkomers -mits er een hond te vinden is die de gemoedstoestand van de Peeën iets interesseert- zo in kunnen stappen.

Het is uiteindelijk geen slechte keuze geweest om deze kwaal zo te noemen, het is immers moeilijker uit te roeien dan de ergste geslachtsziekte die u maar kunt verzinnen. We moeten ons wederom afvragen of het niet beter is om al die gehuchten bij Breda te voegen. Zodat slimme mensen over ons welzijn kunnen beslissen. Na vele varianten gepasseerd te zien hebben en dodelijk saaie discussies aangehoord te hebben -link1 en link 2- moet er nog steeds het laatste woord gezegd worden over het Padstellingpadje de Heistraat. Om maar van het gezeik en gejammer van onze oosterburen af te zijn had uw Storpbestuur maar ingestemd met de Bundeling Zuid


Maar het leuke is dat ze geen zak over de kwestie te zeggen hebben, dat is namelijk de provincie Noord-Brabant. Die gaan voor de circa € 10 miljoen goedkopere Parallel Noord  versie.

En Yves kan alleen op de achtergrond wat betekenen omdat hij als wethouder betrokken was bij deze kwestie en nu dus het woord niet mag voeren. En wat zou het ons aan de zak roesten? Het is tenslotte een Dongens probleem om die centjes op te hoesten en van onze door iedereen met liefde afgestane Huis voor Cultuur centjes blijven ze mooi af. Everdenberg Oost blijft in beide versies goed ontsloten en dat is het enige belang wat wij hebben in deze zaak. Marcel Willemsen, belast met dit dossier, hoort u bij Centraal Café uitleg geven en toegeven dat het het eigenlijk ook bezopen is om dwars door de Ecologische Hoofdstructuur (het vroegere hoerenlopersbos Duiventoren) te snijden.

Samenvatting planstudie MER N629
Planstudie MER N629 Dongen - Oosterhout fase 1
Planstudie MER N629 Dongen - Oosterhout fase 2
Voorontwerp dwarsprofielen N629
Bijlagen planstudie MER N629 deel 1
Bijlagen planstudie MER N629 deel 2
Schetsontwerp alternatief Nul plus
Schetsontwerp alternatief Parallel Noord
Schetsontwerp alternatief Bundeling Zuid